• 882656025

Nowe kwalifikacje =lepsza praca

eu004

Projekt „Nowe kwalifikacje =lepsza praca”
Numer projektu: RPZP.08.06.00-32-K131/17
Okres realizacji projektu 08.12.2017r – 31.07.2018r

Projekt w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego 2014-2020 współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Oś Priorytetowa: 8 Edukacja

Wartość projektu wynosi: 391 350,00 zł., w tym wartość środków z UE: 332 647,50 zł.,
wartość środków z budżetu państwa: 19 567,50 zł. oraz wartość wkładu własnego: 39 135,00zł.

Projekt „Nowe kwalifikacje =lepsza praca” skierowany został do 60 osób dorosłych uczestniczących w pozaszkolnych formach kształcenia zawodowego chcących z własnej inicjatywy podnieść swoje umiejętności i kwalifikacje zawodowe.

Projekt skierowany do osób:

• bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy
  • biernych zawodowo
  • nieaktywnych zawodowo
  • pracujących
  • osób z wykształceniem do poziomu ISCED3
  • niepełnosprawnych
  • zamieszkujących na terenie miasta Szczecina oraz miasta Koszalina woj. zachodniopomorskiego,

Formy wsparcia dla uczestników projektu:

• Indywidualne konsultacje z doradcą zawodowym
  • Szkolenie zawodowe koparko-ładowarki III kl. uprawnień
  • Szkolenie zawodowe ładowarki jednonaczyniowej w zakresie I klasy uprawnień
  • Szkolenie zawodowe Monter Rusztowań

Zapewniamy bezpłatny udział w szkoleniach zawodowych, bezpłatne materiały dydaktyczne, badania lekarskie, ubezpieczenie NNW, catering, bezpłatny udział w egzaminach zawodowych.

Poprzez zrealizowane działania projekt wesprze system kształcenia zawodowego osób dorosłych oraz podniesie jakość edukacji, tym samym dostosowując ją do rosnących potrzeb nowoczesnej i innowacyjnej gospodarki.

Rekrutacja:
Nabór uczestników do projektu będzie miał charakter ciągły od 08.12.2017r., rozłożony na cały okres realizacji projektu i odrębny dla każdej z 6 grup szkoleniowych. W szkoleniu wezmą udział osoby posiadające predyspozycje do pracy jako op. maszyn, monter rusztowań (zaświadczenie lekarskie o braku przeciwskazań). Rekrutacja będzie prowadzona do
zebrania kompletu uczestników na daną grupę szkoleniową.

Dokumenty rekrutacyjne do pobrania:

• dokumenty rekrutacyjne

Biuro Projektu „Nowe kwalifikacje =lepsza praca”
Szczecin
tel.: 882 656 025