• 882656025

Lepszy zawód=lepsze jutro

eu001

Numer projektu: RPZP.08.08.00-32-K005/16
Projekt w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Oś Priorytetowa: 8 Edukacja

Działanie RPZP.08.08.00 Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe oraz uczniów uczestniczących w kształceniu zawodowym i osób dorosłych uczestniczących w pozaszkolnych formach kształcenia w ramach strategii ZIT dla Koszalińsko-Kołobrzesko-Białogardzkiego Obszaru Funkcjonalnego.

Wartość projektu wynosi: 222 150,00 zł, w tym wartość środków z UE: 188 827,50 zł, wartość środków z budżetu państwa: 10 322,50 zł oraz wartość wkładu własnego: 23 000,00 zł.

Okres realizacji projektu 07.07.2017r – 31.12.2017r

Fundacja Rozwoju i Wsparcia „FRIW” od 07.07.2017r. do 31.12.2017r. realizuje w partnerstwie projekt „Lepszy zawód=lepsze jutro”

Projekt „Lepszy zawód=lepsze jutro” skierowany został do 20 osób dorosłych uczestniczących w pozaszkolnych formach kształcenia zawodowego bezrobotnych, biernych zawodowo oraz nieaktywnych zawodowo, pracujących, zamieszkujących na terenie powiatu białogardzkiego, zdeterminowanych i chcących z własnej inicjatywy podnieść swoje umiejętności i kwalifikacje zawodowe.
Formy wsparcia dla uczestników projektu:

• Szkolenie z komunikacji i autoprezentacji
  • Szkolenie z zakładania i prowadzenia działalności gospodarczej
  • Indywidualne konsultacje z doradcą zawodowym
  • Szkolenia zawodowe koparko-ładowarki III kl. uprawnień
  • Szkolenie zawodowe wózek jezdniowy kat. II WJO

Zapewniamy bezpłatny udział w szkoleniach miękkich oraz zawodowych, bezpłatne materiały dydaktyczne, badania lekarskie, ubezpieczenie NNW, catering, bezpłatny udział w egzaminach zawodowych.

Projekt realizowany jest w ramach partnerstwa zewnątrz sektorowego pomiędzy:
Fundacją Rozwoju i Wsparcia "FRIW" z siedzibą w Szczecinie
Stowarzyszeniem na rzecz rozwoju gospodarczego i edukacji "Synergia" z siedzibą w Szczecinie
Ośrodkiem Szkoleniowo Usługowym „Jankes” Andrzej Jankowski z siedzibą w Włocławku
Poprzez zrealizowane działania Partnerstwo wesprze system kształcenia zawodowego osób dorosłych oraz podniesie jakość edukacji, tym samym dostosowując ją do rosnących potrzeb nowoczesnej i innowacyjnej gospodarki.

Rekrutacja:
Rekrutacja otwarta prowadzona w terminie od 07.07.2017r. do 10.08.2017 r.
Dokumenty rekrutacyjne do pobrania:

Aktualności:

Biuro Projektu „Lepszy zawód=lepsze jutro”
Plac Wolności 1, 78-200 Białogard